''Όποιος σπέρνει ανέμους,θερίζει θύελλες''


 Και αφού κόπασε ο εκκωφαντικός θόρυβος της τρομοκρατίας στην φιλήσυχη κοινωνία του Βελβεντού και μετά από το πρώτο σοκ των εικόνων,των ηλικιών των δραστών και τον πόλεμο των δηλώσεων, ας μαζέψουμε όση ψυχραιμία μας έμεινε και ας προσπαθήσουμε ν' ανακεφαλαιώσουμε
      Καταρχάς από τις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν και τα πλάνα της προσαγωγής των τεσσάρων δραστών,διαπιστώνουμε δυο πράγματα.
      1ον:Οι ενήλικες δράστες (φερόμενοι  και ως "παιδιά" ) σαφώς δεν έπεσαν κατά λάθος πάνω στις γροθιές των αστυνομικών και θα πρέπει να είναι κάποιος ανόητος για να μην αντιληφθεί πως υπήρχε άγρια  κακομεταχείριση τους.  
Έτσι το επίσημο κράτος κατάφερε για άλλη μία φορά να γελοιοποιηθεί.Απέτυχε  να διασφαλίσει τη νομιμότητα και την τάξη σε όποιον τη δικαιούται.Απέτυχε να πράξει όσα ορίζει το σύνταγμα.Καλώς έκανε και δημοσίευσε τις φωτογραφίες τους,έτσι άλλωστε   οδηγήθηκε και στην γιάφκα του Χαλανδρίου,απορώ όμως ποιανού ήταν η ηλίθια ιδέα  να τις ''πειράξει''.Ίσως γιατί ''θυμήθηκαν'' ότι κάτι έχουν να κρύψουν.Αυτόματα όμως τοποθετήθηκε η Αστυνομία  στη γνώριμη της θέση.Να καλείται να απολογείται για πράξεις μερικών ανόητων αστυνομικών και να παίρνει η ίδια θέση στο κάδρο του ''υπόπτου'' .
      2ον και πιο σοκαριστικό όμως,και αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει σαν κοινωνία,ήταν τα οργισμένα βλέμματα των δραστών και οι απειλητικές κραυγές τους κατά την προσαγωγή τους.Ήταν πραγματικά ανατριχιαστικό-κυρίως- για όλους εμάς που ήμαστε γονείς!
Αυτοί  οι νεαροί, δεν  έχουν την εύκολη ρετσινιά ότι είναι "παιδιά διαλυμένων οικογενειών",δεν ανήκουν στα κατώτερα στρώματα,ούτε κατοικούν στις κακόφημες συνοικίες των δυτικών προαστίων που θα δικαιολογούσε την οργή από την ανεργία και το βασικό μισθό των 400€ περίπου.  
Απεναντίας,είναι γόνοι πλούσιων οικογενειών που ποτέ δεν τους έλειψε κανένα υλικό αγαθό,παρά ίσως μόνο,η προσοχή και η αγάπη των πολυάσχολων βολεμένων πλούσιων γονιών τους. Δεν στερήθηκαν δηλαδή  το παραμικρό.Ίσως μόνο τη στοργή των life style μανάδων τους,που παραδόξως τώρα,είναι περήφανες για τα κατορθώματα των κανακάρηδων τους!  Αυτοί οι ενήλικες  των 20-24 χρονών μπούκωσαν με αγαθά και "ελευθερίες" και τώρα "ξερνάνε" βία και τρομοκρατία! Κατάφεραν να μισούν θανάσιμα  μία ολόκληρη κοινωνία,μια κοινωνία που η ασχήμια της οφείλεται κυρίως στους "προύχοντες" γονείς τους.Γέμισαν τον άδειο απεριόριστο χρόνο τους, με βόλτες στα Εξάρχεια,μπάχαλα,μολότωφ,κάψιμο τραπεζών! Έλκονται από μία άλλη μορφή φασισμού,από το άλλο άκρο,αυτό της ακροαριστερής περιθωριοποίησης  και "χρηματοδοτούνται" από ληστείες τραπεζών ,νομίζοντας έτσι,ότι θα κάνουν το δικό τους αντάρτικο,τη δική τους ''επανάσταση''. 
       Άντι λοιπόν να διασκεδάζουν,αντί να φλερτάρουν,συμμετέχουν σε ληστείες και τρομοκρατικές επιθέσεις και θεωρούν τον εαυτό τους ''αιχμαλώτους πολέμου''.
Αυτό είναι και τελικά που θα πρέπει να μας προβληματίσει, το μέγεθος της αποτυχίας της κοινωνίας που έχουμε δημιουργήσει.
       Στη μέση για ακόμη μια φορά τα ΜΜΕ και οι ανεπαρκείς τους δημοσιογράφοι.Για άλλη μία φορά δεν κατάφεραν ή δεν ήθελαν  να διαχειριστούν με ψυχραιμία ένα τόσο σοβαρό θέμα. Θολωμένοι από το κυνήγι της δήθεν ''αποκλειστικότητας'' και πάντα κυριευμένοι από τη λαγνεία που τους δίνει η εξουσία των μμε,κατάφεραν να διχάσουν μία ολόκληρη  κοινωνία! 
Πως θα μπορούσαν άλλωστε να διαχειριστούν την "είδηση" όταν ποτέ δεν λειτούργησαν με δεοντολογία, ποτέ δε σεβάστηκαν το θύμα ή τον θύτη,όταν πάντα λειτουργούσαν σαν αυτόκλητοι δικαστές και από τα παράθυρα τους δίκαζαν με τον δικό τους τρόπο,αυθαίρετα,έχοντας ως αποτέλεσμα να καταστρέφουν συνειδήσεις,ζωές και ονόματα;
Κατάφεραν και πάλι να μας κάνουν να χάσουμε την ουσία και να διχαστεί ο ελληνικός λαός ανάμεσα  στους όψιμους ''ανθρωπιστές'', θαλαμοφύλακες των βορείων προαστίων που επιλεκτικά φωνάζουν για ''ανθρώπινα δικαιώματα"  και από την άλλη να έχουμε όλους αυτούς  που φωνάζουν με ευκολία  για κρεμάλες και που επιθυμούσαν και άλλα ''μαυρισμένα μάτια''.
       Οι καιροί είναι επικίνδυνοι.Η νομιμότητα είναι το υπέρτατο αγαθό μίας ευνομούμενης κοινωνίας.Λαικά δικαστήρια δεν υπάρχουν πια.Ας επιδείξουμε όλοι μας ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.
Η καταδίκη μιας κρατικής-αστυνομικής βίας και οι καταδίκες διάφορων ληστειών και τρομοκρατικών επιθέσεων,θα πρέπει να καταδικάζονται αυτόματα και αυτονόητα απ´ όλους εμάς και σαφώς απ'όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου. 
     Η σήψη της ελληνικής κοινωνίας έχει φτάσει πια μεταλλαγμένη ως οργή και έχει περάσει στο μεδούλι της επόμενης γενιάς..
Μιας γενιάς που κουβαλάει στις πλάτες τις μια ''κατάρα''.Κατά διαβολική σύμπτωση,αυτή η νέα γενιά,τυγχάνει να είναι τα βιολογικά παιδιά της γενιάς του Πολυτεχνείου.Τραγικά ανατριχιαστικό για όσους καταλαβαίνουν τι υπονοώ! 
Αν θέλουμε,όσο προλαβαίνουμε ακόμα,να σώσουμε το μέλλον αυτής της χώρας που είναι τα παιδιά μας,θα πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα κιόλας!Θα πρέπει να πούμε αλήθειες πρώτα στους εαυτούς μας,να αποβάλλουμε όλη αυτή την παθογένεια του ''σάπιου οικοσυστήματος''της κοινωνικής μας ζωής και απλά ν'αφήσουμε τα λάθη και τα ταξικά μίση πίσω μας.Ευημερεί μία κοινωνία μόνο όταν δεν είναι διχασμένη και δυστυχώς αυτό στη χώρα μας θεωρείται εθνικό σπορ.Εξάλλου κανένας δε μπορεί να βαδίσει προς το μέλλον με τις πλάτες γυρισμένες σ’ αυτό.

  5/02/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου